Ulf Herrströmers resa till Australien mm

Ulfs reseskildring från februari och mars 2013

Alla som gjort en resa har något att berätta lyder ett gammalt tyskt talesätt. Vill här dela med mig i bilder och text av min fina resa nyligen genom främst Australien och Nya Zeeland  med början 20:e februari från Köpenhamn via London och Singapore och avslutning via Bangkok, London och Köpenhamn den 15:e mars. Vi var 21 reskamrater med denna TEMA-resa varav 17 från Sverige, alltifrån Vilhelmina till Limhamn, samt ett par från Åland och ett från Norge, alla 55+ och mycket trevliga reskamrater och många har delat med sig av egna bilder från resan varav jag här försöker visa de bästa och mest representativa.

Singapore imponerade med snygga byggnader och Raffles anrika hotell där det till den berömda drinken Singapore Sling bjöds naturella jordnötter där skalen skulle kastas litet förstrött på bargolvet – till skillnad mot ute på stan där samma beteende på trottoarerna lär rendera böter. Att ingående beskriva hela resan skulle ta flera A4-sidor varför fortsättningen här får bli kortare. Från Singapore flyg via Brisbane till Cairns i Australien – vid Stora Barriärrevet med snorkling i 27- gradersvatten och Zoo-besök med kängurur, koalor, dingos och Tasmanska pungdjävlar m.m. Så flyg till och vandring på ståtliga bergsformationen, Ayers Rock, en s.k.sandstensmonolit, kallat Uluru av aboriginerna, vidare till Alice Springs med bl.a.besök på School of the Air och Flying Doctors.

Sedan gick resan via Melbourne till Nya Zeelands Nordö med i tur och ordning besök i Auckland-Rotorua-Auckland och Queenstown på västsidan av Sydön med bl.a.fårklippning och dagslång båttur med lunch  i vackra fjordar genom Milford Sound omgivna av mycket höga snöklädda toppar. Queenstown kallas adrenalinets hvudstad alltsedan man uppfann bungyjump i närområdet.

Därefter flög vi till Sydney för bl.a. en strålande La Boheme-föreställning i deras berömda operahus och sedan gick hemfärden via Bangkok – London – Köpenhamn varifrån man fick ta sig hem till Sverige, Norge eller Åland beroende på nationalitet. En fantastiskt fin resa med många härliga resminnen.

Vid pennan Ulf Herrströmer