Båtmuséet i Onsala 27 maj 2014

Seniornet Fyrens utflykt till Onsala Båtmuseum 27 maj 2014.

Vi träffades på Coops parkering för att samåka till Onsala båtmuseum.

Väl framme hälsade Sven Sandström oss välkomna till museet och han berättade när han blev tillfrågad att vara med i föreningen detta var 1996, därefter blev han vald till ordförande och var kvar till 2005. Efter det så har han jobbat med deras tidning.

Han talade om hur museet hade kommit till och hur alla inventarier av båtar och motorer och massor av fin facklitteratur hade skänkts av privatpersoner och föreningar som hade något med båtar och skepp att göra, så det fanns mycket att berätta om och det var Sven väldigt bra på, han passade också på att tala om att varje torsdag på vår/hösten är det olika föredragshållare som berättar om olika ämnen, som är mycket välbesökt och för att museet ska bestå i framtiden.

Efter vår rundvandring med Sven så var det dags för kaffe och den jättegoda hallontårta som Joachim ordnat så förträffligt och efter vår gemensamma pratstund gick några av oss till Onsala kyrka för att se var Lars Gathenhielm och hans hustru Ingela var begravda, det var mycket intressant. Därefter åkte vi tillbaka till Kungsbacka efter en trevlig dag tillsammans.

Lena Johnsson