SONJA BERÄTTAR: Min första förälskelse

Min första förälskelse

eller

Mannen som nästan fick mig på fall.

 

Han hade mörkt lite lockigt hår, och mörka sammetsögon. Ja, han såg verkligen bra ut på ett, vad jag förstod, mycket manligt sätt.

Han var tyvärr gift med en liten söt knubbig blondin, som i veckopressen, där jag läste allt om honom, till min förargelse alltid kallades för ” hans vackra finskfödda fru Greta”! Jag var mycket svartsjuk på henne, och kunde inte förstå, att han, som jag tyckte, hade fallit för en sådan alldaglig person. Han kunde ha fått vilken vacker berömd filmstjärna som helst! För han var ju en filmstjärna såklart. Så, min kärlek till honom var ju helt på avstånd eller platonisk med ett finare ord, men för mig helt tillfredsställande på den tiden. Hur gammal var jag? 14 år kanske (sent utvecklad i kärlek om man jämför med dagens ungdom tror jag) Jag hade ju många tillfällen att njuta av hans åsyn på ”vita duken”, för jag gick ofta på bio. Det var ju det vi gjorde på fritiden i min lilla hemstad.

Och han höll vid ett tillfälle nästan att få mig på fall, alltså in på ”brottets bana”

En mörk kväll rev jag nämligen med bankande hjärta och nästan euforisk häpenhet över min egen djärvhet, jag var nämligen mycket feg och vågade aldrig bryta mot gällande regler i uppförande, en stor affisch med hans bild, som var uppklistrad på en vägg mitt i staden. Förstår inte än i dag, var jag fick mitt mod ifrån, för jag var mycket rädd, när jag gjorde det och räddare blev jag efteråt, när jag insåg, att rektorn  för realskolan, där jag gick, kanske skulle få reda på det och ge mig en skriftlig anmärkning för mitt illdåd. Då skulle ju mina föräldrar få veta det och jag skulle skämmas oerhört! Så jag gick länge och våndades mycket, innan faran var över, och jag kunde dra en lättnades suck. Och vad gjorde jag med den vackra affischen? Det kommer jag inte ihåg, kanske la´ jag den under sängen, för inte ville jag visa den för någon?

Så småningom kom ju andra filmidoler och konkurrerade om min beundran som t.ex. Leslie Howard, Spencer Tracy och Humphrey Bogart, men det var bara Gregory Pecks bild jag rev ner. Och jag fortsatte sedan att följa hansfilmkarriär i biosalongerna så länge han levde. 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.10 | 13:01

Lena! Vilken fin sammansättning o vilka bra bilder från vår resa till Göteborg. Jättebra stöd för minnet.

...
20.10 | 00:45

Hej Lena! Det var en förnämlig fin och utförlig beskrivning av vår utflycktsresa den 17.10. Du har fått med allt efter som vi reste. Tack även för fina foton.

...
21.09 | 13:15

Hej, önskar följa med på Göteborgs rundturen min man och jag.

...
21.07 | 09:56

Kommer snart igång då skall jag anlita Ulf för hjälp med min dator

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS