Fotoalbum

Resa till påskliljorna i Fagerås 26 april 2011

Vi åkte 39 personer från ABF i Kungsbacka kl 09.00.Efter en timmes resa var vi framme vid mysiga Grindmossen cafe i Tostared .Där fick  vi kaffe och en stor dubbelfralla. Vi sätter kurs mot Hyltenäs kulle, även känd som förmögne grosshandlare Seatons kulle. Ett stort modernt jaktslott med minst 35 rum byggdes 1915-1916.Brann ner till grunden 1923.Nu finns bara ruiner kvar. Vi kör på en slingrig väg  mellan stenmurar upp till toppen på berget. Här är väldigt fin utsikt och vi njöt av naturens prakt. Det var så fint väder så många ville stanna  längre tid än planerat Reseledaren ringde  till restaurangen och ombokade  maten en timma.
Sedan kom vi till Limmareds värdshus .Ägaren berättade om sin specialitet  schnitzel. Den finns i fyra olika storlekar. Vi har beställt den  näst största  med stekt potatis. Den tog upp nästan hela tallriken. Några hade stora problem att orka äta upp maten. Kaffe och kaka fick vi i trädgården..
Mätta åker vi  vidare till Sjötofta och påskliljorna på Fagerås
Ägaren berättar att han började plantera 1978 och uppskattar att han under åren har satt över 1 miljon påsk och pingstliljor på ett område på 8 tunnland. här finns ca 150 olika sorter. Vi  går en blomstervandring på ca  700 meter  och ser många tusen blommor. Just denna dag var ca 90 %  utslagna så vi kom precis rätt dag. Vi har ett underbart väder ,ägaren berättar att när det regnar åker bussarna hem igen inom en halvtimme. Många avslutar botaniseringen  med att köpa kaffe och våffla i deras trevliga logcafe. Efter felkörning till en bondgård pga GPS ??(det var lite krångligt att vända en stor buss i en trädgård) var det raka vägen ?? hem via Borås. Två timmar senare än planerat  var vi tillbaks i Kungsbacka. Detta berodde på det fina vädret  hela dagen .Jag tackar chauffören från Forslunds buss att han inte tog betalt för överskriden tid och tackar alla som var med och gjorde det till en fin dag tillsammans.
Arrangör  författare Bertil Karlsson