Fotoalbum

Besök på Chalmers!
Den 16 okt  2012  var vi  32 personer från Seniornetfyren i Kungsbacka till Chalmers Tekniska Högskola  i Gbg.
Det var ett intressant besök på Fysikaliska Leksaker/ Lärandet hus. En experimentel utställning, där vi själva fick prova på, men även se olika vetenskapliga experiment. 
Det var menat att vi skulle förstå världen omkring oss lite bättre, men för min egen del blev jag ännu mer förvirrad, för det som egentligen inte ska fungera visar sig fungera alldeles utmärkt.
Under 1.5 timme fick vi gå runt bland 300 olika hands-on- experiment och testa olika vetenskapliga ”leksaker”, och se olika spektakulära  shower. 
Professor Per-Olof Nilsson – 73 år, fd forskare på Chalmers, och hans medarbetare Kjell, var de som guidade oss, PO som han kallas, har egentligen gått i pension, men har fortsatt att jobba bara för att han tycker det är så spännande och roligt. 
Han startade sin nya karriär efter 67-årsdagen, och nu lär han ut till skolbarn och pensionärer att fysik kan vara väldigt intressant och roligt.
Han berättade att varje torsdag kl 15.00, kan man komma dit på egen hand och ”prova på” och ta en fika.  Det kostar ingenting.
Efteråt blev det en kopp kaffe och bulle, och de som ville kunde åka och köpa glass.  Med   annorlunda smaker som  fläder,kardemumma,öl, cocos, saffran  mm
Så nu har jag förkovrat mig i ännu ett ämne, tack vare Seniornet! 
 Tack för det!
Ulla Persson